Ce trebuie sa stii despre fiecare material folosit la confectionarea lenjeriilor

Home/blog/Ce trebuie sa stii despre fiecare material folosit la confectionarea lenjeriilor

Ce trebuie sa stii despre fiecare material folosit la confectionarea lenjeriilor

Extrem de utile si regasite in orice locuinta, lenjeriile de pat au o poveste in spate pe care nu toata lumea o cunoaste. La nivel mondial, exista lenjerii confectionate din tot felul de materiale, dintre cele mai fine si mai rezistente, insa se pare ca nu acest lucru ii intereseaza pe romani.
Ne-am obisnuit sa alegem lenjeriile de pat in functie de model sau imprimeu, fara sa mai acordam macar un gram de atentie materialului din care sunt confectionate. Noi va recomandam sa acordati atentie si acestui aspect pentru a nu va confrunta ulterior cu o dezamagire de pe urma calitatii indoielnice a lenjeriei alese. Cele mai comune materiale utilizate la confectionarea lenjeriilor sunt bumbacul, poliesterul, fibra de bambus, dar si fleece-ul. In cele ce urmeaza vom vorbi mai pe larg despre fiecare in parte.

1. Bumbacul
Datorita proprietatilor sale minune, bumbacul a devenit cea mai utilizata si apreciata fibra textila din toate timpurile. El ne-a convins si pe noi ca isi merita toate aprecierile, fapt pentru care face parte, in proportie de 100%, din produsele pe care le confectionam si ulterior furnizam catre voi.
De ce am ales bumbacul si va recomandam si voua sa o faceti?
– Confera o sezatie placuta la atingere;
– Nu irita pielea, deci puteti opta pentru lenjerii din bumbac si in ceea ce priveste patutul copiilor;
– Rezista in timp, se intretine usor;
– Poate fi vopit si imprimat cu orice model sau culoare;
– Ne mentine corpul la o temperatura constanta, deci este un material cu conductibilitate termica mare.

2. Poliesterul
Pe locul 2 in topul celor mai apreciate materiale textile se situeaza poliesterul. De cele mai multe ori, in cazul lenjeriilor, nu il vom regasi singur, ci in compania bumbacului.
Rezistenta sa, faptul ca se usura rapid, nu se sifoneaza, este un material usor si flexibil il fac atat de apreciat. In combinatie cu bumbacul, in proportii variate, din poliester pot fi create o multime de lenjerii de calitate sporita, prietene cu pielea, dar si sustinatoare ale somnului odihinitor.

3. Fibra de bambus
Fibra de bambus este aparent noua pe piata de profil a tesaturilor textile. Nu putini sunt cei care considera ca este net superioara bumbacului datorita proprietatilor uimitoare cu care vine la pachet.
Trebuie sa stiti ca fibra de bambus ofera o senzatatie placuta si unica in acelasi timp la atingere. Ea poate absorbi o cantitate umitoare de apa, fara sa isi pierda in timp din rezistenta sau din intensitatea culorilor. Totodata, este extrem de usor de intretinut, iar proprietatile sale dezodorizante si antibacteriene ar trebui sa fie elementul care sa ne impinga spre a achizitiona lenjerii din acest material.
Sa nu mai vorbim ca, la fel ca si poliesterul, este un material ecologic, dar si reciclabil.

4. Fleece-ul
Fleece-ul este cea mai buna alternativa atunci cand adoram lenjeriile din lana, insa ne dorim ceva mai usor, mai practic. Faptul ca este un material extrem de calduros, placut la atingere, usor, simplu de intetinut si curatat, dar si un bun conductor termic il claseaza pe un loc admirabil in topul celor mai bune materiale folosite la confectionarea lenjeriilor.
Va invitam acum sa reveniti la pagina home pentru a obtine si mai multe detalii despre bumbac – materialul textil vedeta in cadrul firmei noastre!

By | 2020-01-31T13:18:47+00:00 ianuarie 31st, 2020|blog|Comentariile sunt închise pentru Ce trebuie sa stii despre fiecare material folosit la confectionarea lenjeriilor

About the Author:

0742 33.33.22