Lenjeria din bumbac – cum o alegi

Home/Lenjerii Hotel/Lenjeria din bumbac – cum o alegi

Lenjeria din bumbac – cum o alegi

Lenjeria din bumbac a devenit se pare un etalon al calitatii. Mizand pe asta, unii comercianti afiseaza compozitia unei lenjerii, mentionand mereu de bumbac. Este deja o strategie. Insa cei care sunt in cautare de calitate mai intai de toate trebuie sa stie ca nu este de ajunsa se orienteze spre un set de lenjerie ce include acest tip de tesatura.

O treime dintr-o zi o petrecem in pat. Se intelege asadar de ce lenjeria trebuie aleasa tinand cont de preferinte. Iata si de ce bumbacul este preferat:

Placut la atingere – acest aspect influenteaza si calitatea somnului. Asadar oricine este in cautare de rasfat, fara compromis.

Rezistent – acest lucru favorizeaza ca investitia in lenjeria de pat, desi necesara, sa nu fie o povara. Cu cat este mai rezistenta la spalari multiple, cu atat mai bine.

Preferat de oricine, indiferent de gradul de sensibilitate al pielii – lasa pielea sa respire si are risc zero de a dezvolta alergii sau reactii ale pielii. In plus, este optim de folosit indiferent de sezon.

Totusi cum se face ca desi sunt din bumbac lenjeriile sunt atat de diferite ca aspect si la atingere? Ceea ce putini stiu este ca acest tip de tesatura este versatila. Compozitia unei lenjerii, insemnand densitatea firelor face diferenta de calitate si rezistenta. De asemenea, o cotatie foarte buna o au asternuturile realizate din fibre lungi de bumbac, pentru ca este si usor de procesat.
Bumbac egiptean – este unul dintre cele mai cunoscute, este fin, subtire, avand proprietati superioare de rezistenta. De apreciat este ca pe masura ce se uzeaza devine si mai moale, iar grosimea sa nu este afectata ca urmare a spalarilor repetate.

Bumbac supima/pima – cunoscut dupa ambele sale variante, acest tip de bumbac a devenit se pare mai cunoscut in secolul XX. Prin traducere inseamna superior pima. La ora actuala exista 11 producatori certificati de bumbac Pima, de origine americana 100%.

Mitul calitatii – doar bumbacul este preferat?

Pentru ca este de calitate superioara altor tipuri de fibre, se considera bumbacul ca fiind cel preferat pentru ca lenjeria sa fie una durabila si calitativa. Acesta este de fapt un mit, ce a prins contur exagerat. O lenjerie de pat poate fi confortabila si placuta la atingere chiar si cand este confectionata din alte tipuri de fibre, conditia fiind ca finisajele sa fie de calitate la randul lor, iar densitatea materialului sa fie una mare.

Exista diverse tipuri de tesaturi din bumbac, precum cel satinat sau percale. Iata si diferentele:
Bumbacul satinat – are o suprafata lucioasa si usor stralucitoare. Finisajul sau este satinat, fiind moale si preferat adesea de cei interesati de confort sporit.

Bumbacul ranforce – de data aceasta, tesatura este mata si usor aspra. Prezinta si rezistenta, cu o densitate potrivita. Adesea este o alegere pentru cei care nu isi doresc o textura alunecoasa a cearsafurilor, care sa alunece pe piele.
Jaquart – este o tesatura de o rezistenta aparte. Dispune de un model complicat, prin modul de realizare si anume prin contextura, nu prin vopsire sau printare sau brodarea stofei.

Percale – acest tip de tesatura este cunoscuta pentru faptul ca permite aerului sa circule, este moale, confortabila, deosebita si in plus are o densitate ce ii ofera rezistenta, de minim 200.

Densitatea tesaturii, un punct de reper

Pe ambalajul unei lenjerii se vor inscrie acele detalii de interes, printre care si densitatea tesaturii. Aceasta se refera la densitatea firelor orizontale si verticale, per centimetru patrat. Cu cat densitatea este mai mare, cu atat mai rezistenta este lenjeria, mai groasa si mai confortabila.

In cadrul paginii noastre va prezentam oferta Brodank. Lenjeriile de pat pe care le producem pot avea de la 100-120 gr/mp pana la 150 gr/mp. Pentru oricare din alegeri, tesaturile sunt calitative si creeaza confortul si rasfatul necesar pentru un somn odihnitor.

By | 2019-01-15T09:17:00+00:00 ianuarie 15th, 2019|Lenjerii Hotel|Comentariile sunt închise pentru Lenjeria din bumbac – cum o alegi

About the Author:

0742 33.33.22