Broderiile, o istorie frumoasa si un simbol al elegantei

Home/blog, Lenjerii Hotel/Broderiile, o istorie frumoasa si un simbol al elegantei

Broderiile, o istorie frumoasa si un simbol al elegantei

Produsele textile personalizate prin broderie, cum este cazul prosoapelor pe care le confectionam cu drag pentru clientii nostri, sunt o incantare vizuala si estetica. Aceasta tehnica de personalizare, broderia poarta in spate o istorie interesanta, fiind o tema de interes mai ales pentru industria textila. Avantajele estetice pe care le poarta cu sine nu pot fi trecute cu vederea si la randul nostru le imbratisam, din dorinta de a va oferi solutii de personalizare a produselor dedicate unitatilor HoReCa, intr-o maniera cat mai deosebita.
Se poate observa modul in care aceasta tehnica a evoluat de-a lungul timpului, din cadrele realizate textilelor supuse personalizarii. La inceput nu ilustrau cu atata maiestrie textele, simbolurile. Analizarea lor din aceasta perspectiva este usoara pentru ca fiecare in parte descrie epoca istorica din care provin, vorbesc de la sine.

Arta broderiei si istoria lunga din spatele ei
Cusutul aparuse initial ca o necesitate, deci broderia a aparut apoi, ca un rezultat al intentiei de a adauga note decorative textilelor. Unii o considera o versiune a cusaturilor, o ruda a acestora, reprezentand imbinaturi relative practicate candva la coaserea pieilor de mamut.
Din vechime, pentru popoare, broderia reprezenta o modalitate comuna, populara de a face arta. Existau meserii chiar in arta populara ce presupuneau aceasta tehnica. Rareori se intalneau tinere sau femei de orice varsta care sa nu posede arta respectiva la perfectie.
Inca de atunci existau lucrari brodate ce inglobau desene variate, interesante. Desigur, fiecare dintre acestea purtau valori simbolice insemnate, intelesuri ascunse. Se foloseau in textilele ornamentale, erau nelipsite cercurile, rombul, ca simbol al soarelui. Crucea spre exemplu intruchipa dorinta de intelegere, de bunatate.
Mai mult decat un simplu element de decor, broderia de orice fel reprezenta un proces sacru. Era valabil in notiunile multor popoare. Si in prezent se mai pastreaza, in anumite contexte, ideea de a realiza broderii in compozitiile ornamentale, in culturile traditionale, in ideea de a crea talismane. Chiar erau considerate mijloace de a oferi protectie impotriva dezastrelor, a bolilor, etc.
Valoarea broderiilor nu s-a diminuat in timp. Din contra, am putea spune ca insemnatatea acesteia este cu atat mai mare in contextul actual, respectiv in domeniul textilelor, reprezentand o modalitate excelenta de personalizare a articolelor de lenjerie, a prosoapelor. Personalizarea prosoapelor pentru hotel prin brodare este o tehnica pe care o efectuam cu pasiune, din dorinta de a ajuta hotelieri la diversificarea serviciilor oferite celor ce le trec pragul. Este un serviciu valabil si in cazul unitatilor HoReCa diverse, dar si a celor rezidentiale.
Facand iarasi o paranteza prin raportare la trecutul broderiei, exista o traditie conform careia obiectele care se brodau intr-o singura zi purtau o valoare deosebita. Erau genul de lucrari la care participa un numar mai mare de mesteri. Lucrul era insa mereu perfect curat.

Magia broderiei in contextul actual
Valoarea acestei tehnici s-a pastrat cu excelenta pana in prezent. Eleganta si unicitatea pe care o confera textilelor sunt caracteristici remarcabile, detalii prin care administratorii de hoteluri si alte unitati de cazare pot cuceri atentia publicului.
Broderia este o idee de personalizare emblematica pentru unitatile de cazare de lux, dar nu numai. Finetea acestora vorbeste de la sine. Punem mare pret pe orice poate face diferenta intre un produs textil hotelier simplu, clasic si unul aparte, care poate schimba aerul din camerele unitatilor. Va asteptam pe https://lenjerii-hotel.ro cu servicii profesionale de personalizare a prosoapelor, inclusiv prin brodare.

By | 2019-10-28T15:22:27+00:00 octombrie 28th, 2019|blog, Lenjerii Hotel|Comentariile sunt închise pentru Broderiile, o istorie frumoasa si un simbol al elegantei

About the Author:

0742 33.33.22