Pilota asigura confort si odihna placuta – cum trebuie sa fie aceasta

Home/blog, Lenjerii Hotel/Pilota asigura confort si odihna placuta – cum trebuie sa fie aceasta

Pilota asigura confort si odihna placuta – cum trebuie sa fie aceasta

Pilota, plapuma, chilota sau oricum i-ati spune este un element nelipsit din dotarea unui pat. Ne referim la cea care va inveleste, care trebuie sa fie moale, pufoasa, groasa, dar nu grea, sa ofere o senzatie placuta. De aceasta depinde calitatea somnului intrucat o temperatura prea ridicata sau prea scazuta il va intrerupe, va agita si evident confortul este scazut.
In aparenta pare banal sa fie necesar un ghid despre cum trebuie aleasa o pilota. In realitatea practica insa sunt detalii care fac diferenta si pe care oricine ar trebui sa le aiba in vedere.

Umplutura
Ceea ce face ca o pilota sa fie suficient de groasa, dar si usoara in acelas timp, se refera la umplutura pilotei. In mod special pentru cei care au alergii exista un interes sporit de a verifica ce umplutura a folosit producatorul. Doar cei care sunt in astfel de situatii stiu cat este de neplacut sa stranute si sa aiba reactii alergice amplificate din cauza unui produs.
In cazul nostru, recomandarea este umplutura de vatelina sintetica. Aceasta are numeroase avantaje. Este special creata pentru a nu retine praful, este antistatica si antialergica.
In comert veti gasi mai multe variante, de la microfibra la nanofibra, acestea fiind in fapt alternative mai accesibile, insa nu si de calitate. Veti gresi crezand ca o pilota se spala usor in masina, astfel ca ulterior in umplutura se va grupa in mici bulgarase de material. Pilota devine neuniforma si deloc comoda.
Variante de lux sunt cele de puf, matase, totusi acestea sunt si scumpe si au dezavantajul ca retin praful. Pierd asadar ca la capitolul intretinere.

Material exterior
Conteaza nu doar ce este in interior, ci si la exterior, dat fiind ca aceasta suprafata vine in contact direct cu pielea. O pilota de calitate va fi imbracata cu bumbac. In caz contrar, materialele sintetice nu lasa pielea sa respire, iar senzatia de piele transpirata nu este placuta deloc.
In cazul nostru, va garantam ca pilotele puse la dispozitie au la suprafata bumbac 100%. Acesta va permite un confort sporit si, mai mult decat atat, vorbim despre o fixare mai buna a lenjeriei peste pilota.

Matlasare
Nu este o intamplare ca pilotele sunt compartimentate sau altfel spus, matlasate. Acest lucru nu va permite ca umplutura din interior sa migreze dintr-o parte in alta, sa se stranga in colturi si asa mai departe. Distribuita pe toata suprafata, umplutura se mentine deci in strat optim. Se spune ca pe masura ce este mai compartimentata, are mai multe cusaturi trasate, cu atat va fi mai rezistenta pilota.
O atentie deosebita trebuie acordata si cusaturilor, acestea avand si ele o contributie la calitatea pe termen lung a pilotei.

Cat de groasa este o pilota
Din motive practice si de igiena, este de preferat sa existe doua pilote cu care jonglati, una subtire pentru sezonul cald si una mai groasa, pentru sezonul rece. Grosimea face diferenta, iar la atingere este imposibil sa nu remarcati acest lucru.
La noi veti gasi ambele variante desigur. Detalii aici.

Detalii
• Dimensiunea unei pilote este determinata de tipul de pat. In general, pentru un pat de 140×200 recomandam pilota de 200×200 cm.
• Pilota este mereu alba. Aceasta nu va fi folosita ca atare, ci mereu acoperita de lenjerie.
• Intretinerea pilotei este notata si pe eticheta. Se va putea spala la masina, uscata, suportand insa rotatii limitate la acest procedeu.
Puteti comanda pilote de calitate si pentru propriul camin. Confortul absolut precum la hotel poate fi si rasfatul de care aveti parte acasa. Va asteptam in cadrul paginii lenjerii-hotel.ro pentru comenzi.

By | 2019-12-18T13:22:04+00:00 decembrie 18th, 2019|blog, Lenjerii Hotel|Comentariile sunt închise pentru Pilota asigura confort si odihna placuta – cum trebuie sa fie aceasta

About the Author:

0742 33.33.22