Greseli de intretinere a lenjeriilor de pat

Home/Lenjerii Hotel/Greseli de intretinere a lenjeriilor de pat

Greseli de intretinere a lenjeriilor de pat

Serviciul de curatenie aferent unei unitati de cazare se ocupa de lenjeriile folosite de oaspeti. Ar trebui sa fie vorba despre cunoscatori ai domeniului, care sa spele si sa calce lenjeriile in mod corespunzator. Un asa zis inamic al rezistentei lenjeriilor se refera la intretinerea lor deficitara.
Mai ales pentru cei care se ocupa pe cont propriu de acest lucru, am selectat cateva sfaturi de care trebuie tinut cont:
Spalarea lenjeriilor
Lenjeria de pat, indiferent din ce tip de material este realizata, trebuie spalata separat. Ideal ar fi astfel, doar ca multi amesteca tesaturile; pare mai simplu spalarea multiplelor lucruri, doar ca cel putin in cazul prosoapelor, ca urmare a spalarii si clatirii va depune un strat de puf pe celelalte tesaturi.
Pentru a evita scamosarea lenjeriei, se recomanda ca aceasta sa fie spalata separat de alte tipuri de tesaturi, haine, chiar si separat de prosoape.
Detergent dur, program de spalare necorespunzator
Pentru cei care considera ca un detergent mai dur va spala mai profund, trebuie spus ca de fapt efectul este ca si cand ar folosi detergent in exces. Nu doar ca va avea nevoie de extra clatire, dar afecteaza tesatura. Oricat de calitativa este lenjeria, aceasta are de suferit daca programul de spalare nu este unul corect, in raport cu tipul de tesatura.
Lenjeriile de pat se pot schimba saptamanal. Acestea vin in contact cu piele, insa nu se murdaresc atat de tare precum blugii sau alte articole vestimentare. Nu este necesara spalarea la 90 de grade, decat poate daca lenjeria este extrem de murdara. Poate fi suficient sa setezi 40 de grade.
Fiecare set de lenjerie are si specificatia producatorului despre temperatura maxima de spalare, precum si detalii despre ciclul de spalare pe care il suporta – daca se poate folosi inalbitor, spalare manuala, calcare la temperature joase, etc. Acestea sunt reperele de care se tine cont atunci cand lenjeria este supusa unui ciclu de spalare. Consecinta nerespectarii acestor parametri inseamna lenjerie decolorata, uzata in scurt timp.
In completare aici merita amintit ca lenjeria de pat trebuie scoasa imediat din masina de spalat sau uscat, dupa caz. Cu cat sta mai mult in tambur, cu atat are mai multe sanse sa se sifoneze, ceea ce ingreuneaza calcatul. Lenjeriile de pat ce corespund unui nivel superior din punct de vedere calitativ, deci au o mai mare densitate, gramaj al tesaturii, sunt mai groase si nu se calca usor si repede. Procesul poate fi cu atat mai greu, cu cat tesatura a stat, uda, in tambur, favorizand cutele.
Lenjeria de pat noua necesita spalare
Orice lucru nou achizitionat, inainte de purtare este recomandat sa fie spalat. Se intampla si in cazul lenjeriilor. Acestea nu sunt murdare, insa vor capata un miros placut, cel dorit de altfel si se vor elimina urmele de reziduuri chimice, daca este cazul. Acest ciclu de spalare este de obicei recomandat la o treapta joasa privind temperatura.
Intretinerea, la fel de importanta ca alegerea lenjeriei de calitate
O lenjerie de calitate cere in primul rand atentie la alegere. Bumbacul este o alegere populara, de aceea producem seturi de lenjerii 100% din bumbac. Conteaza textura, cum se simte la atingere, densitatea si nu in cele din urma cum este intretinuta lenjeria. Acesti factori determina si ei gradul de confort si echivaleaza cu ce inseamna calitatea lenjeriei alese.
In gama noastra de lenjerii veti gasi optiuni din damask, bumbac, percale sau sifon. Lenjeriile noastre sunt moi la atingere si asigura un somn odihnitor, placut. Pot fi albe simple, cu modele discrete, la cerere cu design personalizat. Pentru ca exista o grija insemnata despre cum sa arate setul in cauza, trebuie sa existe si grija despre cum sa le pastrati culorile vii si textura pe care o au. Va asteptam in cadrul paginii noastre lenjerii-hotel.ro pentru a descoperi in galerie tipuri de lenjerii produse de noi, care vor incanta chiar si pe cei mai pretentiosi dintre voi.

By | 2019-05-15T10:14:19+00:00 martie 26th, 2019|Lenjerii Hotel|Comentariile sunt închise pentru Greseli de intretinere a lenjeriilor de pat

About the Author:

0742 33.33.22